om oss

Femme Pop är ett kollektiv för kvinnor inom popmusik. Vi verkar för strukturell förändring av en mansdominerad musik- och kulturbransch. Vi har som mål och syfte att synliggöra, skapa scen, utrymme, och samarbetsmöjligheter för kvinnliga artisters / bands / musikers / arrangörers / producenters behov och intressen. Vi är verksamma inom popmusikgenren.


Vi är ett nätverk inom popmusiken som tillsammans:

1. Skapar scener/klubbar och utrymme i branschen

2. Utgör en bank av grymma kvinnliga artister, band, musiker, arrangörer och producenter inom popmusik för att underlätta samarbeten mellan oss själva, samt för externa arrangörer

3. Inspirerar unga tjejer att ta plats med sin kulturform

4. Synliggör kvinnor inom popmusik genom att slå hål på myten ”Det finns inga kvinnor som skriver/spelar/arrar/proddar popmusik”, med vår ”bank” som grund.


Femme Pop är inspirerade av Femtastic som startades sommaren 2010 av Vanessa Marko, Nathalie Missaoui, med flera. Femtastics olika event blev en succé och konceptet att vara ett nätverk inom urban musik gav på sikt scener på Roskildefestivalen, Way Out west, ett eget TV-program osv. Med detta kollektiv som förebild började vi (ett gäng artister inom popmusiken) fråga runt bland vänner inom vår genre om ett behov av ett liknande kollektiv fanns fast inom popmusiken. Snabbt visade det sig att det fanns ett stort och utbrett behov från allt från stora etablerade artister till mindre etablerade som ville gå med. Idag har banken vuxit till ca. 180 st akter/personer, och samarbetspartners. Hur kul som helst tycker vi!