är du artist och vill finnas med här? 

Vi är slående överens om att Sverige ska sätta fler popkvinnor på världsscenerna och bakom rodret. Vi är ett levande bevis på att myten att "det inte finns några tjejer som gör musik" inte är sann.


FEMME POP söker band, artister, musiker, arrangörer och producenter som identifierar sig som kvinnor! Femme Pop är ett kollektiv för kvinnor inom popmusik. Vi verkar för strukturell förändring av en mansdominerad musik- och kulturbransch. Vi har som mål och syfte att synliggöra, skapa scen, utrymme, och samarbetsmöjligheter för kvinnliga artisters / bands / musikers / arrangörers / producenters behov och intressen. Inom genren popmusik.


Vi är ett nätverk inom popmusiken som tillsammans:

1. Skapar scener/klubbar och utrymme i branschen

2. Utgör en bank av grymma kvinnliga artister, band, musiker, arrangörer och producenter inom popmusik för att underlätta samarbeten mellan oss själva, samt för externa arrangörer

3. Inspirerar unga tjejer att ta plats med sin kulturform

4. Synliggör kvinnor inom popmusik genom att slå hål på myten ”Det finns inga kvinnor som skriver/spelar/arrar/proddar popmusik”, med vår ”bank” som grund.


Vilken insats innebär det för mig?

Alla avgör helt själva vilken insats som känns rimlig. Om du skulle vilja vara en del av kollektivet men inte har möjlighet att lägga tid så bidrar ditt deltagande ändå till vår ”artistbank”. Ett deltagande i kollektivet är helt kostnadsfritt men som ansluten blir du automatiskt medlem i föreningen Inkludera. Om intresset är större är vår projektgrupp kanske något för dig! Vi arbetar med allt från våra klubbar och scener till att synliggöra oss.


Hur anmäler jag mig?

Du mailar namn på dig/gruppen samt titel (om du är artist, band, musiker, arrangör, producent) till femmepopmusic@gmail.com. Skicka även en aktuell pressbild och länk (räcker med en) till hemsida/social media som du vill att vi länkar till.


Om du är intresserad av att delta i projektgruppen som driver arbetet, ange i så fall även detta.


Övriga intresserade

För arrangörer, bokare, politiker och andra som vill veta mer om oss. Använd formuläret nedan.

presskontakt

Intervjuförfrågningar och annat pressrelaterat skickas till pernilla.soderblom@gmail.com

Frågor om hemsidan

Har du funderingar eller vill komma i kontakt med Kicki Fagerlund som gjort hemsidan, maila femmepopmusic@gmail.com